open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Novo takmičenje, stari izazov: Danas počinje okupljanje Zmajeva
Zmajevi će već danas od 17 sati odraditi prvi trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a u istom terminu trenirat će i u utorak i u srijedu
03.09.2018. u 08:21
get url
text
Fudbalska reprezentacija BiH
Fudbalska reprezentacija BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži. Kao zborno mjesto za početak priprema za nastup u premijernom ciklusu Lige nacija određen je hotel "Austria & Bosnia".

Većina fudbalera, koji su se našli na spisku Roberta Prosinečkog za mečeve protiv Sjeverne Irske i Austrije, selektoru bi se trebala staviti na raspolaganje do 12 sati, a pola sata kasnije nacionalni "coach" i jedan od reprezentativaca trebali bi se obratiti novinarima na zvaničnoj press-konferenciji.

Pripreme tek treba da počnu, a ozbiljan problem za Prosinečkog mogla bi predstavljati odbrambena linija. Naime zbog povrede Sead Kolašinac nije se ni našao na spisku, a zbog istih problema pod znakom pitanja su Eldar Ćivić i Ermin Bičakčić.

Zmajevi će već danas od 17 sati odraditi prvi trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a u istom terminu trenirat će i u utorak i u srijedu.

Za Belfast naša selekcija polijeće u četvrtak u 11 sati čarter letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Do susreta sa Sjevernom Irskom u 1. kolu Lige nacija, koji se igra 8. septembra na Windsor Parku sa počekom u 15 sati, izabranici Roberta Prosinečkog u Belfastu će obaviti još dva treninga.

Tri dana nakon utakmice sa Sjevernom Irskom u Zenici ćemo biti domaćini selekciji Austrije.

Novoformirano takmičenje, koje je UEFA nazvala Ligom nacija, pored standarnih kvalifikacija za EURO, predstavlja dodatnu priliku za sve evropske selekcije da izbore plasman na kontinentalni šampionta. Takmičenje u kojem će Zmajevi igrati u grupi B 3 sa Sjevernom Irskom i Austrijom novo je za sve reprezentacije. Ipak, za Bosnu i Hercegovinu izazov je onaj stari, s obzirom na to da bh. selekcija od sticanja nezavisnosti naše zemlje nikada nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Sve što možemo jeste selektoru i njegovim izabranicima zaželjeti puno sreće. Nadati se da će ih povrede i pehovi zaobići, i da ćemo se na kraju premijernog ciklusa Lige nacija imati čemu radovati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.