open-navfaktor-logo
search
Počeli s radom
Novo Vijeće ministara danas zasjeda prvi put, nisu svi došli na sjednicu
Prva sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u novom sazivu održava se danas. 
02.02.2023. u 11:37
get url
text

Borjana Krišto je nova predsjedavajuća Vijeća ministara, a ministri su: Elmedin Konaković (vanjski poslovi), Nenad Nešić (sigurnost), Zukan Helez (odbrana), Zoran Tegeltija (finansije i trezor), Davor Bunoza (pravda), Staša Košarac (vanjska trgovina i ekonomski odnosi), Edin Forto (komunikacije i promet), Sevlid Hurtić (ljudska prava i izbjeglice) i Dubravka Bošnjak (civilni poslovi).

Na dnevnom redu danas će biti šest tačaka. Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je prva tačka dnevnog reda.

Ministri će razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Prijedlog zaključka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama (Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za obnovu i razvoj) kao i Prijedlog zaključka o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te ostala pitanja.

Sjednici ne prisustvuje ministar Zukan Helez koji je ranije operisan u Općoj bolnici u Sarajevu. Javnost o tome zvanično nije obaviještena, niti je poznato da li će ministar Helez učestvovati u radu sjednice eventualno online. 

{$galerijaFotografija}

_DSC9893.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.