navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljubav nema granica

Novopečeni mladenci Selma i Armin Smječanin: Naše vjenčanje sa maskama

Ljubav je oduvijek rušila sve prepreke i barijere. Današnje stanje u svijetu na mnogim primjerima to još više dokazuje.

Objavljeno: 01.04.2020. u 07:38
get url
text

Naime, iako su odlukama nadležnih zabranjena okupljanja više osoba na jednom mjestu, a vjenčanja dozvoljena samo u općinama uz prisustvo svjedoka, zaljubljeni ne odustaju od slavljenja ljubavi, te neopipljive sile koja pokreće planetu, ne poznaje granice, a kojoj u našoj zemlji na put nije stao rat, pa neće ni virus.

I dok je pandemija zaustavila skoro sve, ljubav cvjeta još jača i čvršća između 23-godišnje Selme Redžepagić i dvije godine starijeg Armina Smječanina. Ovo dvoje mladih ljudi nije odustalo od ozakonjenja svoje veze, a na vječnu ljubav su se obavezali u subotu, 28. marta.

Kako kaže Selma, željeli su biti zajedno u ovim trenucima i voljeti se uprkos svemu. To je, možda, i jedan od prvih izazova koje će pred njih staviti bračni život, koji često nađe načina da testira izgovorene zavjete zaljubljenih. U razgovoru za Faktor opisala je i kako je upoznala svog sadašnjeg supruga, šta ih je povezalo i kakvi su im planovi kada cijelo ludilo i zbrka zbog koronavirusa prođe.

- Prvi put smo se sreli u srednjoj školi. Zajedno smo pohađali Ekonomsku školu u Sarajevu, a potom smo studirali ekonomiju na različitim fakultetima. Naša veza je trajala pet godina, a zaručili smo se u augustu prošle godine. Od tada planiramo svadbu koja je trebala biti ovog proljeća u restoranu "Vrbe" sa oko stotinjak zvanica, ali zbog sve ove situacije i neizvjesnosti morali smo odustati od nje. Ipak smo odlučili da ne odgađamo vjenčanje, kako bismo bili zajedno u ovim teškim trenucima za sve nas. Svadbu ćemo upriličiti kada sve ovo prođe. Građansko vjenčanje smo imali u Općini Centar uz kumu Enu Spahić i kuma Emira Pleha, a šerijatsko u džamiji Ferhadija uz kumove Harisa Hajdarevića i Farisa Redžepagića. Tokom ceremonija smo se pridržavali svih protokola i pravila u ovoj situaciji, nosili smo maske, koje smo u jednom trenutku skinuli samo radi slikanja - govori Selma Smječanin.

{$galerijaFotografija}

Pripreme kućne proslave sa roditeljima su trajale danima prije vjenčanja, a za sve su, naravno, bili zaduženi njihovi roditelji, koji su pripremali kolače i slastice.

- Nakon vjenčanja sa kumovima nismo mogli ništa da organizujemo, nikakvo druženje ni slavlje. Samo smo se slikali i onako tužni smo se rastali sa njima, samo iz razloga što nismo mogli produžiti negdje da proslavimo. Ipak, sve ćemo nadoknaditi - kaže Smječanin.

Ona je zaposlena u odjelu finansija u autoindustriji, a njen suprug u drvnoj industriji. Kako su oboje u istoj oblasti ekonomije, a sada i u braku, zanimalo nas je kakvi su im planovi za budućnosti, razmišljaju li o pokretanju nekog zajedničkog biznisa.

- Mi smo na početku karijera, a za vlastiti biznis je potrebno još dosta znanja i iskustva. U suštini, vrhunac karijere svakoga jeste ostvarivanje nekog privatnog biznisa, gdje smo najslobodniji. Možda nekada u budućnosti to pokrenemo, ideja je dobra, ali moramo još dosta toga naučiti i savladati - zaključuje Selma.

vjencanje1.jpeg
1 od 4
left-arrowright-arrow