Novu sezonu Lige Prvaka ponovno gledate na OBN-u ekskluzivno srijedom

Objavljeno: 30.08.17 u 12:02

OBN Televizija i u sezoni 2017/18 prenosi najbolje nogometno takmičenje na planeti, Ligu prvaka.

 

Termin srijedom bit će rezerviran za najbolje utakmice kola, a na projektu će se zadržati provjerena i vrijedna ekipa Adrijana Kurtišaj, Sabahudin Saša Vugdalić i Adis Hadžić.

Žrijeb je, kao i prijašnjih godina, donio mnoge zanimljive skupine i okršaje. Svakako najzanimljivija je skupina H u kojoj će snage odmjeriti evropski prvak Real Madrid, te Borussia Dortmund i Tottenham. Zanimljivo će biti u skupini B gdje nas čeka sudar Bayerna i PSG-a.

Juventus i Barcelona reprizirat će prošlogodišnje četvrtfinale u skupini D, a sudar divova očekuje nas i u skupini C gdje se susreću Chelsea i Atletico. Takmičenje po skupinama počinje 12. septembra i traje do 6. decembra nakon čega će po dvije najbolje ekipe iz svake skupine nastaviti takmičenje u osmini finala. Naslov prvaka brani Real Madrid, a finale će se igrati u Kijevu 26. maja.

Prva utakmice koju će gledatelji OBN-a pratiti u direktnom prijenosu je ona između branitelja naslova Reala iz Madrida i kiparskog povratnika Apoela iz Nicosije 13. septembra od 20:40h. Prvak Kipra, koji vrlo često ispada u predtakmičenjima pokušat će ove godine dokazati kako im je mjesto ipak među šampionima. Real ih je u dosadašnjim susretima većinom deklasirao, a s obzirom na tim koji sada imaju mnogi misle kako će se scenarij ponoviti.

-Utakmica obećava ipak da će biti dosta golova i lijepih poteza, zbog čega smo i odabrali upravo ovaj meč za početak sezone Lige prvaka na OBN-u. Svakoj utakmici prethodit će i emisija koja počinje 15 minuta prije samog susreta, a bit će tu i analize iz studija i ekskluzivne izjave stručnjaka - navode iz OBN-a.