open-navfaktor-logo
search
Golčina
Nuđen BiH, čeka debi za Kosovo: Drešević pogodio sa 35 metara protiv Feyenoorda
Heerenveen je od poraza spasio fantastičan pogodak Ibrahima Dreševića, koji je pogodio mrežu gostiju fantastičnim udarcem s 35 metara
12.08.2019. u 10:31
get url
text

U vikendu koji je iza nas odigrani su mečevi drugog kola holandski Eredivisie, u jednom od zanimljivijih mečeva Heerenveen je pred domaćim navijačima remizirao sa Feyenoordom.

Domaći tim je do prednosti mogao već u 13. minuti preko Jensa Odgaarda, no 20-godišnji danas je promašio penal.

Kazna za promašaj stigla je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Steven Berghuis s bijele tačke tim iz Rotterdama doveo u prednost.

Domać tim je od poraza spasio fantastičan pogodak Ibrahima Dreševića, defanzivca Heerenveena, koji je pogodio mrežu gostiju fantastičnim udarcem s 35 metara.

Inače, 22-godišnji Drešević je tokom omladinske karijere nastupao za Švedsku, no kasnije je odlučio da igra za Kosovo, iako je nuđen i Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Iako se Drešević našao na posljednjem spisku selektora fudbalske reprezentacije Kosova za mečeve kvalifikacija za EURO 2020 sa Crnom Gorom i Bugarskom, mladi stoper još uvijek nije debitovao za Kosovo zbog problema s papirologijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.