Nuggetsi potvrdili da je Nurkić među prvima na listi za odlazak

Objavljeno: 09.01.17 u 11:09

Denver Nuggetsi stavili su bh. reprezentativca Jusufa Nurkića na listu igrača kojih se žele riješiti u narednom periodu, a ovu informaciju prenio je ESPN.

Bh. centar izabran je kao 16. pick na draftu 2014. godine FOTO: ARHIVA
Bh. centar izabran je kao 16. pick na draftu 2014. godine FOTO: ARHIVA

Naš centar nije jedini igrač koji bi u narednom periodu mogao napustiti Coloradu. Naime, kako piše poznati novinar Mark Stein, Nuggetsi pored Nurkića na izlaznim vratima žele vidjeti Danila Gallinarija, Kennetha Farieda i Wilsona Chandlera.

U Denveru su se očito odlučili da novi tim sastavljaju oko Nikole Jolića, Emmanuela Mudiayja i Jamara Murrayja.

Prema informacijama koje stižu iz Amerike Nuggetsi bi Nurkića najradije poslali u Atlanta Hawkse, a pored Nurkića istim putem bi mogao krenuti i jedan od gore spomenutih košarkaša, dok bi u suprotnom pravcu krenuti Paul Millsap.

- Ne želim to komentarisati. To nije pod mojom kontrolom. Ako me pošalju u drugi tim to će biti za moje dobro. Moje je da igram košarku. Ako ne budem igrao ovdje, igrat ću negdje drugo. To je sve biznis. Tako su mi rekli prvog dana kad sam došao ovdje. Spreman ću biti za trejd. Ako se ne desi, onda ću s menadžerom vidjeti šta ću raditi - rekao je Nurkić.

Bh. centar izabran je kao 16. pick na draftu 2014. godine ove sezone je prosječno postizao 9,3 poena i hvata 6,8 lopti, a na parketu je u prosjeku provodio 20 minuta.