open-navfaktor-logo
search
Zvijezde filmova
O njihovom rivalstvu snimljeni su filmovi i napisane knjige, a sada su se tukli i na boks meču
Igrom slučaja navijači dva ljuta rivala našli su se u istoj dvorani, ponajviše zbog činjenice što je Johnny Garton, bokser koji je osvojio titulu prvaka Britanije u velteru, veliki Millwallov navijač
22.10.2018. u 21:52
get url
text

O rivalstvu navijača West Hama i Millwalla snimljeno je nekoliko filmova, napisano i par knjiga, a huligani dva londonska kluba redovno su u prošlosti punili novinske stupce i dospijevali na TV ekrane.

Ipak, čini se da su ovoga puta otišli korak dalje. Naime, u engleskom Brentwood Centreu u Essexu prošle je subote održan bokserski spektakl – prvenstvo Velike Britanije. Okupljeni ljubitelji boksa dobili su ekstra "poslasticu" – tuču između huligana West Hama i Millwalla.

Igrom slučaja navijači dva ljuta rivala našli su se u istoj dvorani, ponajviše zbog činjenice što je Johnny Garton, bokser koji je osvojio titulu prvaka Britanije u velteru, veliki Millwallov navijač.

Tuča je izbila tokom same borbe, štaviše tokom održavanja runde, zbog čega je bila nakratko prekinuta.

Vjeruje se da su Gartonovi fanovi pretjerali u iskazivanju emocija i izražavanju, što se nije svidjelo fanovima West Hama koji su se našli u blizini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.