open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
O proglašenju 11. jula 2019. godine danom žalosti u Federaciji
Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade FBiH naći će se i Prednacrt zakona o sudskoj policiji Federacije BiH, Prednacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme (NVO) u Federaciji BiH
04.07.2019. u 11:25
get url
text
Vlada FBiH

Vlada FBiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmotriti Prijedlog odluke o proglašenju 11. jula 2019. godine, dana sjećanja na genocid u Srebrenici, danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Na dnevnom redu je više zakonskih akata, među kojima su Prednacrt zakona o sudskoj policiji Federacije BiH, Prednacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme (NVO) u Federaciji BiH. Zatim,  Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Nacrt zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Danas će biti razmotren i Akcioni plan za razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP) u Federaciji BiH za period 2019. -2020. godina, te Izvještaj za 2018. godinu o funkcioniranju informacionog sistema SOTAC-a, WEB softverske platforme koja omogućava evidentiranje svih korisnika socijalne pomoći kao i sve oblike primljene pomoći u Federaciji BiH.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Agencije za bankarstvo Federacije BiH za 2018. godinu revidiran od nezavisnog revizora, Izvještaj o radu Ombudsmena za bankarski sistem FBiH za 2018.godinu i informacija o subjektima bankarskog sistema Federacije BiH sa stanjem na dan 31.12.2018. godine.

Federalna vlada će razmotriti informaciju Federalnog ministarstva pravde o izvršenju presuda Ustavnog suda FBiH od 2.12.2015. i 6.3.2019. godine i utvrditi više izjašnjenja o amandmanima podnesenim u Parlamentu FBiH i drugim inicijativama.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.