open-navfaktor-logo
search
Pripreme za sezonu
O treneru Slobode odlučuje se u ulici ZAVNOBiH-a 11, na Tušanj stiže Nigerijac
Dok Sloboda traži novog trenera, ubrzano se radi i na sklapanju igračkog kadra
06.06.2019. u 13:02
get url
text

Tuzlanska Sloboda još traga za novim trenerom. Prema posljednjim informacijama najbliži da preuzme kormilo Tuzlaka je bivši reprezentativac Jugoslavije Admir Smajić. On će, prema svemu sudeći, sutra obaviti razgovor sa predsjednikom Slobode Seadom Kozlićem.

Podsjetimo da je Smajić i prošle sezone kratko boravio u Slobodi, tada u tandemu sa Milenkom Bošnjakovićem, ali je zbog problema sa leđima neposredno pred start sezone napustio klub.

Saznajemo da Smajić ima velike šanse da se vrati u Rudarsku 2, a informacije iz Tuzle govore i da je on veliki favorit gradske uprave, koja je i najveći finansijer Slobode. Da li će novi "coach" Tuzlaka biti izabran u ulici ZAVNOBiH-a 11, gdje je smještena gradska uprava, saznat ćemo ubrzo.

Dok Sloboda traži novog trenera, ubrzano se radi i na sklapanju igračkog kadra.

Faktor saznaje da će na Tušanj stići 22-godišnji nigerijski napadač Eziamaka Collins Ikenna. Posljednji angažman imao je u albanskoj Vllazniji iz Skadra.

Također, Crveno-crni su zainteresovani za dovođenje Dine Hasanovića i Vedina Kulovića iz GOŠK-a.

U srijedu smo pisali o mogućem angažmanu Nice Gaitana, veznjaka iz treće španske lige.

Marinko Rastoka, igrač sredine terena već je dogovorio uvjete saradnje, samo se čeka njegovo zvanično predstavljanje. Na Tušanj stiže iz TOŠK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.