Obamina komšinica: Pogledajte novi dom Ivanke Trump (FOTO)

Objavljeno: 07.01.17 u 08:57

Najstarija kćerka novoizabranoga američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump uskoro bi mogli postati komšija Baracka Obame u elitnom washingtonskom naselju Kalorami.

Obamima porodica je još u maju potvrdila najam kuće od 762 kvadrata, a samo dva bloka od njihove kuće navodno bi se trebala doseliti Ivanka sa suprugom i djecom. 

Bračni par Trump/Kushner potpisao je ugovor o kupovini kuće sjeverno od glavnog američkog grada s agencijom za nekretnine Washington Fine Properties.

Nije poznato da li je nekadašnja manekenka, koja ima velik utjecaj na oca, samo stanarka ili je i vlasnica kuće prodate 22. decembra za 5,5 miliona dolara u koju će se useliti s porodicom.

Spomenuta nekretnina u historijskog četvrti Washingtona stiže sa šest moderno dizajniranih soba i sedam kupaonica.

Barack i supruga Michelle ranije su najavili da će ostati u glavnome gradu SAD-a kako bi njihova najmlađa kćerka Sasha mogla nesmetano završiti srednju školu. Međutim, oni nisu kupili kuću, već iznajmili, a nekretnina je zadnji put prodata u maju 2014. po cijeni od 5.295,000 dolara. Izgrađena je 1928. godine, ima devet soba i isto toliko kupaonica, garažu za dva automobila te prostor ispred kuće koji može primiti do deset vozila.

Kalorama je naselje Washingtona s najvećim brojem rezidencija veleposlanika i ostalih washingtonskih dužnosnika.

Lokalni stanovnici navikli su na stalnu prisutnost policije i tajne službe u kvartu te smatraju da će doseljenjem porodice Obama četvrt postati još sigurnija.