open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Obavljena primopredaja dijela vojne lokacije skladišta OSBiH "Car Dušan" u Rudom
Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić prisustvovao je predaji dijela neperspektivne vojne lokacije, koja je održana danas u skladištu municije i minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH "Car Dušan" u Rudom.
28.05.2020. u 14:20
get url
text

Primopredaja dijela lokacije održana je u skladu sa Sporazumom o osnovnim principima za rješavanje pitanja nepokretne i pokretne imovine koja će i dalje služiti za potrebe odbrane, koji su 2007. godine potpisali Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i vlada entiteta (Federacije BiH i Republike Srpske).

Na osnovu ovog sporazuma, Direkcija za obnovu i izgradnju RS-a je podnijela zahtjev za primopredaju dijela neperspektivne lokacije skladišta OS BiH, u cilju ostvarivanja obostranog interesa za dalje korištenje ove lokacije. Zamjenik ministra Okolić se ovom prilikom interesirao i za stanje na lokaciji, uređenosti mjesta i skladišnih prostora, te pitanjima koja se odnose na trenutne aktivnosti u procesu uništavanja neperspektivnog naoružanja.

Tokom današnjih aktivnosti u Rudom, zamjenik ministra Okolić sastao se i sa načelnikom te općine Ratom Rajakom. Inače, lokacija "Car Dušan" u Rudom, sa aspekta njenog daljeg korištenja, proglašena je neperspektivnom vojnom lokacijom, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.