Baza Butmir

Obilježena 11. godišnjica stradanja makedonskih vojnika u helikopterskoj nesreći

Objavljeno: 12.01.2019. u 17:01

Komemoraciji su prisustvovali Riste Velkovski, otpravnik poslova makedonske ambasade, i generalmajor Martin Dorfer, komandant EUFOR-a

FOTO: AA

 Osoblje EUFOR-a danas se okupilo u bazi Butmir kod Sarajeva, kako bi obilježili 11. godišnjicu od stradanja 11 vojnika Makedonije koji su poginuli u helikopterskoj nesreći.

Komemoraciji su prisustvovali Riste Velkovski, otpravnik poslova makedonske ambasade i generalmajor Martin Dorfer, komandant EUFOR-a. Počasna jedinica pripadnika EUFOR-a postrojena je u memorijalnom parku u bazi Butmir kako bi dočekala visoke zvanice i učestvovala na komemoraciji.

Iz EUFOR-a navode da je tokom komemoracije zapaljeno 11 svijeća koje predstavljaju izgubljene živote, a nakon toga je viši nacionalni predstavnik Makedonije u sastavu EUFOR-a pročitao imena poginulih vojnika.

Makedonija je jedna od pet zemalja učesnica u misiji koje nisu članice Evropske unije, a ukupan broj zemalja učesnica u misiji EUFOR-a u BiH je 19.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije