Obilježimo Mjesec, a ne Dan žena: U martu mnoštvo aktivnosti u Bingu

Objavljeno: 03.03.17 u 16:33

U povodu 8. marta, prekrasnog praznika kada su dame u fokusu, u kompaniji Bingo organizuje se niz aktivnosti, ali i društveno odgovornih kampanja.

-Tako smo 2. marta započeli kampanju s našim poslovnim partnerima već drugu godinu zaredom, pod nazivom "Pokažimo da nam je stalo", po završetku koje ćemo Sigurnim kućama u BiH uručiti donaciju od 10.000,00 KM. Nažalost, problemi u društvu vezani za podređeni položaj žena i dalje nisu prevaziđeni. Stoga moramo konstantno podsjećati na važnost uloge žene u njemu - navode iz kompanije Bingo.

Dodaje da je finansijska i moralna podrška štićenicima sigurnih kuća od velikog značaja, te su u promotivnom periodu  2. - 8.3.2017. u svojim centrima posebno označili proizvode čijom se kupovinom učestvuje u ovom projektu. Važno je, ističu, kupcima skrenuti pažnju na ciljeve projekta, te su s obzirom na potrebe za prigodnim osmomartovskim poklonima u kampanju uključili proizvode Dove, Afrodita, Milka, Violeta, Alma Ras i Kraš. 

-Druga kampanja koju ovih dana sprovodimo jeste podrška Zadrugi "Zelena mreža", koja je osnovana uz podršku Udruženja "Snaga žene", a koje nam se nedavno obratilo sa veoma lijepim prijedlogom za saradnju. S ciljem da se na jedan sveobuhvatan način pomogne korisnicima uključenim u projekte, "Snaga žene" je osnovala zadrugu "Zelena mreža". Cilj zadruge je osigurati otkup sirovine od korisnika, angažman korisnika u procesu proizvodnje i distribuciju na tržište finalnih proizvoda uz podršku tima "Snaga žene". U trenutnom asortimanu proizvoda su:  prirodni sokovi od jabuke, nekoliko vrsta čaja (neven, lavanda i list aronije...), nekoliko vrsta aromatičnih likera (neven, lavanda i aronija...) i nekoliko vrsta meda - dodaje se u saopćenju.

Kompanija Bingo je odličila biti strateški partner u promociji ovih proizvoda, te kroz niz aktivnosti povodom Dana žena, pružiti podršku za što bolji plasman i prodaju ovih proizvoda.

-Tako ćete u periodu od 4. do 8. marta u nekoliko Bingo trgovina imati priliku kupiti ove proizvode direktno od njihovih proizvođača, odnosno žena koje su se uključile u projekat. Ukoliko se naši kupci žele pridružiti i kupovinom ovih proizvoda doprinijeti poboljšanju kvaliteta života korisnica "Zelene zadruge", pridružite nam se u Bingo centrima:

Hipermarket Vogošća , Sarajevo 4.3.2017. - korisnice i njihovi proizvodi iz Srebrenice, Tuzle, Vareša i Goražda. 

Hipermarket Brčko (Braće Ćuskića)  6.3.2017. - korisnice i njihovi proizvodi iz Tuzle, Brezovog Polja i Brčkog 

Bingo City Center, Tuzla 7. i 8.3.2017. - korisnice i njihovi proizvodi iz Tuzle, Srebrenice, Vareša i Goražda.

Osim ovog vida podrške, određeni asortiman čajeva koji su u Zadrugi proizvedeni uskoro će se naći  i na policama Binga - dodaju.

Na pomolu je još jedna društveno-odgovorna kampanja koja će direktno uključiti Bingove kupce, a koju će ozvaničiti i započeti 8. marta.

-Radi se o kampanji zasnovanoj na kupovini prekrasnog cekera s "Made in BiH" etiketom koji je dizajnirala bh. umjetnica Maide Ljubuškić May. Kampanja nosi naziv "Ono si što nosiš u srcu", a prodajom cekera donirat ćemo 5.000KM za organizaciju humanitarne utrke "Race for the cure". Prepoznatljiv je to događaj koji se organizira već deset godina zaredom u Sarajevu, a koji za cilj ima osnažiti žene u borbi protiv karcinoma dojke. Ceker koji je veoma atraktivnog izgleda kupci će moći pronaći u odabranim Bingo trgovinama i vjerujemo da ćete ga nositi s ponosom, jer ono ste što nosite u srcu - saopćili su.

-Kako bismo sve ove priče objedinili, donaciju u iznosu od 10.000,00 KM Sigurnim kućama u BiH uručit ćemo 8. marta u Bingo City Centeru, koji će i sam učiniti dobro djelo i podržati Udruženje "Snaga žena" uručenjem donacije od 1000 KM. Toga dana sve pripadnice ljepšeg spola koje budu posjetile centar u periodu od 12 do 19 sati očekuju ugodna iznenađenja - zaključuje se u saopćenju kompanije Bingo.