Novi nastavak kultnog naučno-fantastičnog serijala "Istjerivači duhova"  u kina dolazi sljedećeg ljeta, a djelić onoga što nas čeka otkriva prvi trailer filma koji je upravo objavljen.

Sljedeće poglavlje originalnih "Istjerivača" donosi nam reditelj Jason Reitman i producent Ivan Reitman autor kultnih filmova iz 1984. i 1989. godine koji i danas imaju kultni status među fanovima SF-a i vrhunske komedije. U filmu "Istjerivači duhova: Naslijeđe" (Ghostbusters: Afterlife) fokus je na tajnama jedne porodice i jednog malog grada koje kriju pravu istinu o prošlosti.

Radnja prati samohranu majku koja sa svoje dvoje djece stiže u mali grad u kojem se počnu događati neobične stvari. Ubrzo porodica počinje otkrivati vlastitu vezu s originalnim "Istjerivačima duhova" i tajnim naslijeđem koje je njihov djed ostavio. Glumačka ekipa uključuje Carrie Coon kao samohranu majku, Finna Wolfharda (serija Stranger Things) kao njenog sina, Mckennu Grace u ulozi njezine kćerke i Paula Rudda kao učitelja. Iako brojni fanovi priželjkuju i povratak originalnih Ghostbusters zvijezda Billa Murrayja kao Petera Venkmana, Dana Aykroyda kao Raymonda Stantza, Sigourney Weaver kao Dane Barrett za sada još nema potvrde hoćemo li ih zaista imati priliku vidjeti u ovoj ekranizaciji kultnih "Istjerivača duhova".

"Istjerivači duhova (Ghostbusters"  američka je fantastična komedija iz 1984. s pričom koja se vrti oko četvorice naučnika koji uz pomoć posebne opreme hvataju duhove po New Yorku. Riječ je o najkomercijalnijem filmu 1984. godine sa zaradom od gotovo 239 miliona dolara u američkim kinima koji je rezultirao nastavkom - "Istjerivači duhova 2" (1989). Originalni "Istjerivači" iz 1984. na brojnim su listama najsmješnijih i najboljih filmova 1980-ih.