open-navfaktor-logo
search
Hladnokrvan napad
Objavljen snimak: Starac okrivio upravitelja za poplavu u stanu i upucao ga u obje noge
Tužitelji tvrde da je Thomas rekao detektivima nakon hapšenja da će to "ponovo učiniti" i da je njegova namjera bila da našteti upravitelju
08.01.2020. u 14:59
get url
text
Snimljen napad na upravitelja

Objavljen je snimak na kojem se vidi trenutak u kojem 93-godišnji starac puca u obje noge upravitelja zgrade u Las Vegasu jer ga je smatrao odgovornim za poplavu u njegovom stanu.

Robert Thomas (93) je, nakon što mu je stan poplavljen 2. januara ove godine, uzeo pištolj i otišao do kancelarije upravitelja. Jedna uplašena uposlenica je pozvala pomoć, ali je već bilo kasno. Thomas je već pucao u računarske monitore, a zatim je prijetio menadžeru i dva puta ga upucao u noge.

Policajac Ronald Hornyak je na lice mjesta stigao nekoliko minuta kasnije. Pucao je na Thomasa, ali ga nije pogodio i zatim ga je oborio na pod i uhapsio.

Žrtva je prevezena u lokalnu bolnicu i optušten je dan kasnije na kućno liječenje. Thomas je optužen za pokušaj ubistva, oružanu otmicu, nošenje oružja bez dozvole, te oružanu provalu. Pojavio se na sudu u invalidskim kolicima 3. januara i nije mogao saslušati postupak bez upotrebe slušalica.

Tužitelji tvrde da je Thomas rekao detektivima nakon hapšenja da će to "ponovo učiniti" i da je njegova namjera bila da našteti upravitelju. Kaucija mu je određena na 25.000 dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.