Posljednja epizoda megapopularne serije "Igra prijestolja" bit će emitirana u nedjelju navečer, a HBO je nestrpljenje gledatelja dodatno podgrijao objavljivanjem dvije nove fotografije iz posljednje epizode.

Naglašavajući akciju koja će uslijediti, na prvoj fotografiji Daenerys nadgleda svoju vojsku, dok u pozadini tinja Kings Landing. Još jedna slika prikazuje Tyriona koji stoji ispred ruševina.

Posljednja emitirana epizoda, nazvana "Zvona", za mnoge je bila razočaravajuća. Uprkos tome, oborila je rekord po gledanosti, s obzirom na to da ju je gledalo 18,4 miliona gledatelja.

Prizori slični posljednjim fotografijama prikazani su u zadivljujućem teaseru objavljenom nakon pretposljednje epizode prošle nedjelje.

Najavni video je otkrio ostatke King's Landinga pokrivenog pepelom. Majka zmajeva stajala je visoko iznad svoje vojske dok je gledala na osvojeni grad. Požari su i dalje gorjeli u podnožju urušenih struktura dok su snimke razotkrile uništenje King's Landinga.

Tyrion je prvi potpuno vidljiv lik, koji je prikazan dok je prelazio preko pepela. Zatim je prikazana Arya Stark, dok zuri u ogromnu vojsku koja čeka dolazak Daenerys. Dothrakiji se vide na konjima dok dižu svoje zakačene mačeve u zrak. Na kraju teasera, Danerys izlazi i stoji iznad svoje vojske, piše Daily Mail.

Tokom pretposljednje epizode "Igre prijestolja", Posljednji rat počeo je kada je Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) povela svoje snage u King's Landing kako bi pobijedila kraljicu Cersei Lannister (Lena Headey). Imala je samo jednog preživjelog zmaja, ali joj je to bilo dovoljno da zapali grad, ubije protivničke vojnike, ali i civile.