open-navfaktor-logo
search
Vrijeme danas
Oblačno sa kišom i pljuskovima, na planinama susnježica i snijeg
Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i prijepodne, kada je lokalno moguća i grmljavina. Poslijepodne padavine će, uglavnom, prestati u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje bit će slabe
03.10.2019. u 08:03
get url
text

Danas će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U područjima iznad 1.500 metara moguća je susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i prijepodne, kada je lokalno moguća i grmljavina.

Poslijepodne padavine će, uglavnom, prestati u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje bit će slabe. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 l/m. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Temperature zraka u Bosni od sedam do 14, a u Hercegovini od 13 do 20 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju, s obzirom da će se osjećaj hladnoće pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i dosta nižih temperature u odnosu na protekli, nadprosječno topli period.

Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovat će reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja.

Neophodno je reducirati aktivnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.