Obojica ranjenih još na UKC-u Tuzla: Šta je dovelo do krvavog obračuna u stanu na Bulevaru

Objavljeno: 11.10.17 u 16:02 Autor: J. B.

U tuzlanskom naselju Bulevar sinoć oko 20 sati došlo je do krvavog obračuna u stanu zgrade koja se nalazi u ulici Radeta Peleša na broju 4. Jedan mladić zadobio je povrede nožem, dok je drugi ranjen, najvjerovatnije iz pištolja.

U incidentu su povrijeđena dvojica mladića M. B. (26) i i A. M. (25), potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Kako nezvanično saznajemo, sukob se dogodio u stanu koji koristi M. B., a policija po nalogu tužilaštva još utvrđuje pozadinu cijelog slučaja. Navodno su povod za sukob dvojice poznanika neraščišćeni računi, ali o čemu se tačno radi niko ne želi pričati. Obojica povrijeđenih još se nalaze u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i niti jedan od njih još nije u stanju dati izjavu policiji.

- M. B. je zadobio veome teške povrede nanasene nožem, dok A. M. ima prostrelnu ranu na nozi. Okolnosti slučaja još se utvrđuju, a uviđaj je još u toku. S mjesta događaja oduzeti su i određeni predmeti, koji će biti vještačeni - rekao je portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Kako saznajemo na mjestu gdje se sve odigralo, stanari okolnih zgrada sa nevjericom su sinoć gledali kako ekipe Hitne pomoći iz ulaza iznose ranjene.

Kada će dvojac koji se nalazi na UKC-u Tuzla biti ispitan sada zavisi od ljekara, odnosno njihovog zdravstvenog stanja.