open-navfaktor-logo
search
Građani zabrinuti
Obrušava se zemlja iznad tunela na kojem je Dodik predstavljen kao "svjetlo na kraju tunela"
Obrušavanje dijela zemlje iznad tunela izazvalo je zabrinutost među građanima
05.06.2019. u 10:08
get url
text
Obrušavanje zemlje nad tunelom

Transparent sa natpisom "Svjetlo na kraju tunela", sa fotografijama Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, osvanuo je nedavno na tunelu tek otvorenog južnog kraka Koridora 10 u Srbiji. Nedugo nakon otvaranja, svjetlu, sudeći prema fotografijama, prijeti opasnost da se ugasi.

Najnovija fotografija iz Grdeličke klisure na kojoj se vidi dio Kosine 2 pokrenula je polemiku na društvenim mrežama. Obrušavanje dijela zemlje iznad tunela izazvalo je zabrinutost među građanima.

Nakon objave fotografije sa Koridora 10, mnogi su tvrdili da je kiša koja je tokom prethodnih dana često padala uzela svoj danak i dovela do toga da stanje bude kritično i da se zemlja na Kosini 2 polako obrušava.

Međutim, iako su mnogi zabrinuti zbog stanja na Koridoru 10, iz preduzeća Koridori Srbije tvrde da nema nikakvih problema na ovoj novoj dionici.

Kako u Koridorima Srbije ističu za Blic, oko autoputa kroz Grdeličku klisuru ništa se nije promijenilo od otvaranja ove saobraćajnice i razloga za paniku nema.

- Od kako smo otvorili autoput, nije došlo ni do kakvih promjena. Dakle, nije bilo ni odrona ni urušavanja zemljišta. Slika koja se pojavila na društvenim mrežama ne pokazuje nikakvu promjenu od otvaranja. Fotografiju su objavili nestručni ljudi koji i ne znaju šta vide na slici i samo bez razloga šire paniku. Da je stvarno došlo do problema na autoputu i oko njega, mi bismo prvi reagirali. Poručujemo svim vozačima da nemaju razloga za brigu - tvrde u Koridorima Srbije.

Tunel iznad kojeg se zemlja obrušava gradila je kompanija Integral inženjering, omiljena građevinska kompanija Milorada Dodika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.