open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama u Krajini zbog poplava
Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Jablanica- Posušje i Livno- Glamoč-Mlinište.
12.12.2022. u 08:12
get url
text

VEZANI TEKST - Aktivirana brojna klizišta: Pogledajte kako danas izgledaju bihaćka naselja pod vodom

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica- Bosanski Novi, kao i na dionici Srbljani- Bihać saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Mogući su nailasci na veće količine vode na kolovozu. Izdvajaju se putevi na području Bužima, Bosanske Otoke i Bosanske Dubice.

Zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skreće se pažnja na moguću poledicu i upozorava se na učestale odrone zemlje ili kamenja, saopćio je BIHAMK.

Krajinu su proteklih dana pogodile poplave, aktivirana su brojna klizišta i pogođene brojne općine, te su se mnoga naselja našla pod vodom.

Kako su za Faktor rekli u Operativnom centru Kantonalne uprave Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, jutros je situacija u cijelom USK dosta povoljnija u odnosu na prethodne dane.

- Vodostaji su u opadanju i nema padavina. Čitavu noć je malo snijeg padao, a i jučer su padavine bile neznatne, palo je pet litara po metru kvadratnom. Prekjučer je, poređenja radi, palo 80 litara po metru kvadratnom i to je donijelo velike probleme - rekli su u Operativnom centru.

Dodaju da još ima poplavljenih objekata, ali da se situacija smiruje.

- Načinjena je velika šteta, a štete će se zbrajati u narednim danima - rekli su u Operativnom centru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.