open-navfaktor-logo
search
OJT Banja Luka
Obustavljena istraga: Nema dokaza da su braća Diljević ubila Koprenu
Nedavna vještačenja potvrdila su da su na Manjači pronađene kosti ubijenog Koprene, a koji je nestao u julu 2014. godine
11.06.2019. u 17:17
get url
text

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka obustavilo je istragu protiv Banjalučana, braće Boška (59) i Bogdana (54) Diljevića, jer nema dovoljno dokaza da su oni ubili Bojana Koprenu (1988).

 To je danas potvrđeno iz ovog tužilaštva, odakle su dodali da se u ovom krivičnom predmetu istraga nastavlja protiv nepoznatih počinilaca.

Zbog sumnje da su tog mladića likvidirali, braća su uhapšena u junu prošle godine, ali su ubrzo zatim puštena na slobodu jer je tako, kako navode policijski izvori, odlučila postupajući okružni tužilac Tatjana Ninković.

Protiv nje je prijavu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH podnio Darko Ćulum, direktor Policije RS-a, koji, uz ostalo, navodi da je "čudno što je Ninkovićeva, nakon što je izvještaj protiv Diljevića dostavljen na protokol Tužilaštvu, pozvala telefonom svjedoka čija je uloga ključna jer je očevidac krivičnog djela", pišu Nezavisne.

- Na neki način ga je upozorila da će morati svjedočiti pred osumnjičenim licima i da li je toga svjestan, što je kod svjedoka izazvalo nesigurnost - naveo je Ćulum.

Podsjetimo, nedavna vještačenja potvrdila su da su na Manjači pronađene kosti ubijenog Koprene, a koji je nestao u julu 2014. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.