open-navfaktor-logo
search
Gostuju Cluju
Od 19 sati, uz TV prijenos: (Ne)moguća misija za Borac u Rumuniji
Fudbaleri banjalučkog Borca gostovanjem u Rumuniju otvaraju novu sezonu.
06.07.2021. u 08:07
get url
text

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine predstavljat će našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a od 19 sati igrat će protiv Cluja.

Svjesni su Banjalučani da je domaćin veliki favorit, da je ovo praktično (ne)moguća misija, ali su poručili da u Rumuniju nisu došli sa bijelom zastavom.

- Napravili smo veliki rezultat u prošloj sezoni. Osvojili smo titulu nadoknadivši veliki bodovni zaostatak i tako stekli priliku da se ponovo vratimo u Ligu prvaka. Znamo da smo došli u goste izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja pravi velike rezultate na evropskoj sceni, ali ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred revanš - rekao je Marko Maksimović, trener Borca.

Stojan Vranješ, koji je svojevremeno sa ekipom Cluja osvojio titulu prvaka Rumunije, imao je samo riječi hvale za svoj bivši klub.

- Drago mi je što ću ponovo da zaigram na stadionu na kojem sam doživio mnogo lijepih trenutaka. CLuj veoma poštujem i tu sam proveo lijep dio svoje karijere. Ipak, sada me zanima samo jedno, a to je da zajedno sa saigračima ostavim srce na terenu kako bi ostvarili pozitivan rezultat - poručio je Vranješ.

Utakmica na stadionu Dr. Constantin Radulescu igra se od 19 sati uz direktan TV prijenos na kanalima Arena Sporta. Meč će suditi Jochem Kamphuis iz Nizozemske, a asistirat ću mu zemljaci Mario Diks i Rogier Honig.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.