open-navfaktor-logo
search
Međunarodni konkurs
Od 31 rada iz cijelog svijeta izabrano idejno rješenje banjalučkog mosta
Izabrano rješenje će biti nagrađeno sa 20.000 eura
02.11.2019. u 14:36
get url
text

Autorski tim grupe banjalučkih aritekata pobijedio je na međunarodnom konkursu za idejno rješenje budućeg, velikog mosta u Docu, u konkurenciji 31 prijavljenog rada iz zemlje i inostranstva, saopćio je danas gradonačelnik Banje Luke  Igor Radojičić.

Predstavljajući izabrano rješenje, koje će biti nagrađeno sa 20.000 eura, Radojičić je istakao da je osnovni cilj bio da se dobije što bolje idejno rješenje mosta, koji će u budućnosti biti jedan od prepoznatljivih simbola  grada.

-Međunarodnim javnim konkursom uspjeli smo da Banju Luku pozicioniramo na svjetskoj mapi, jer smo imali rješenja iz cijelog svijeta, pošto je konkurs pobudio veliko interesovanje van naše zemlje, što je, takođe, bio jedan od naših ciljeva. Prva i druga nagrada su utvrđene jednoglasno, konsenzusom, i predstavljaju rad banjalučkih autora. Prvonagrađeno rješenje će biti osnova za gradnju novog banjalučkog mosta – rekao je Radojičić.

Pobjedničko rješenje izradila je grupa banjalučkih arhitekata, i to: Saša B. Čvoro, Radovan Beleslin, Neda Medić, Maja Medić, Nebojša Jeremić, Đorđe Šebić i Zoran Uljarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.