open-navfaktor-logo
search
Izbori u stranci
Od 45.271 člana SDP-a njih samo 26.800 platili članarinu i imaju pravo glasa
Grgić je objasnila da je Glavni odbor SDP-a donio odluku da se članarina stranci može platiti i danas kako bi što veći broj SDP-a iskoristio mogućnost da glasa za predsjednika stranke
26.05.2019. u 16:03
get url
text

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine napravila je prvi presjek izlaznosti na osnovu podataka svih glasačkih mjesta na unutarstranačkim izborima, gdje se po principu jedan čovjek – jedan glas bira predsjednik SDP-a.

Centralna izborna komisija SDP BiH je, na osnovu do sada pristiglih informacija, utvrdila da je do 14 sati izlaznost 13.160 glasača, od 26.800 članova sa plaćenom članarinom. Izlaznost iznosi oko 50 posto.

Naredni podaci bit će objavljeni po zatvaranju glasačkih mjesta, naveli su iz SDP-a. 

Mira Grgić, predsjednica Centralne izborne komisije SDP-a BiH, na konferenciji za medije danas je rekla da SDP ima 45.271 člana. Međutim, u skladu sa Statutom SDP-a, članovi koji ne plaćaju članarinu ne bi trebalo da su više članovi stranke. Ako se to ima u vidu, onda SDP suštinski ima 26.800 članova.  Također, Grgić je objasnila da je Glavni odbor SDP-a donio odluku da se članarina stranci može platiti i danas kako bi što veći broj SDP-a iskoristio mogućnost da glasa za predsjednika stranke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.