open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Od osumnjičenog postao svjedok: Muškarac uhapšen zbog pomaganja ubici Nedžiba Spahića pušten na slobodu
Šezdesetogodišnji Sejo H. iz Sarajeva kojeg su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli nakon ubistva Nedžiba Spahića Džibe u sarajevskom naselju Grbavica, pušten je na slobodu, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.
01.07.2020. u 16:16
get url
text

- Nakon što ga je ispitao postupajući tužilac, S. H. je pušten na slobodu - kratko je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Za Sašom G. (43), koji se sumnjiči da je hicima iz pištolja ubio Spahića, i dalje se intenzivno traga i za njim je raspisana potjernica. 

Nedžib Spahić je u ponedjeljak 29. juna oko 20.45 sati teško povrijeđen u pucnjavi u restoranu "Paper Moon" u sarajevskom naselju Grbavica. Napadač maskiran kačketom i maskom u njega je tada ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao automobilom "alfa romeo", koji je nedugo nakon toga pronađen na Ciglanama.

Ekipa Hitne medicinske pomoći prevezla je povrijeđenog Spahića u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je on uprkos naporima ljekara u 23.40 sati preminuo na operacijskom stolu.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja, policija je došla do saznanja da se u vezu s njim može dovesti Sejo H., koji je uhapšen zbog sumnje za pomaganje počiniocu i preksinoć predat Tužilaštvu.

Nakon što je dao iskaz, kako nam je potvrđeno, on je umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka u ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.