open-navfaktor-logo
search
U 64. godini
Od posljedica koronavirusa preminuo Adnan Hadžikapetanović
Sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH Adnan Hadžikapetanović preminuo je u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" gdje je liječen od COVID-19.
17.03.2021. u 12:35
get url
text

U bolnicu je smješten zbog komplikacija sa plućima, koje je izazvao koronavirus. Vijest o smrti Hadžikapetanovića pogodila je sve koji su ga poznavali. 

Adnan Hadžikapetanović je rođen 4. septembra 1957. godine u Sarajevu. Bio je diplomirani je pravnik, a radio je u Ministarstvu vanjskih poslova. Bio je sekretar Ministarstva, a prije toga pomoćnik ministra za opće poslove, zatim rukovodilac Odsjeka za opće poslove, te načelnik Odjeljenja za administrativno tehničke i opće poslove u Ministarstvu vanjskih poslova. 

Datum i vrijeme sahrane još nisu objavljeni. 

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je jutros telegram saučešća povodom smrti Adnana Hadžikapetanovića.

- Adnan Hadžikapetanović je bio veteran Ministarstva vanjskih poslova BiH gdje je više od 25 godina sa velikom predanošću i odgovornošću obavljao važne dužnosti, od rukovodioca odjeljenja, pomoćnika ministra do sekretara ministarstva. Njegova uloga u izgradnji ove institucije ima nemjerljiv značaj. Adnan je bio stručan, predan i zahvalan saradnik, koji je višestruko dokazao svoj iskreni patriotizam, a njegov prerani odlazak je nenadoknadiv gubitak. Sa iskrenom tugom porodici, njegovim najbližima i prijateljima, u svoje ime i u ime Ministarstva vanjskih poslova, upućujem izraze dubokog saučešća i poštovanja – navedeno je u telegramu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.