open-navfaktor-logo
search
Razmatrana odluka
Od sutra u RS-u vanredno stanje
Klubovi delegata u Vijeću naroda RS-a razmatrali su Odluku o prijevremenom stupanju na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji RS-a i Odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji tog entiteta.
02.04.2020. u 15:42
get url
text

Klubovi delegata u Vijeću naroda kontatovali su da se ovi akti ne odnose na vitalni nacionalni interes bilo kog konstitutivnog naroda u Republici Srpskoj.

Odluka o proglašenju vanrednog stanja trebalo bi danas da bude objavljena u Službenom glasniku, čime bi sutra stupila na snagu.

VEZANI TEKST - Ramić: Dobili smo garancije, neće biti nikakvih kontrolnih punktova na entitetskoj liniji

Narodna skupština RS-a usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta, na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju koronavirusa.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na spomenute odluke, ali su danas na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i zastupnikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.