navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kayseri

Odbačeno mladunče lava uživa očinsku pažnju uposlenika zoološkog vrta

Podsjetivši da lavica nije željela prihvatiti mladog Pusata, Adem je istakao da je bio vrlo tužan zbog toga te da je zajedno sa kolegama odmah poduzeo sve što je potrebno kako bi mladunče ostalo u životu

Objavljeno: 05.09.2019. u 09:28
get url
text

Adem Delioglan, koji radi u zoološkom vrtu Grada Kayserija u Turskoj, izazvao je divljenje mnogih ljudi nakon što je preuzeo brigu o mladunčetu lava kojeg su nazvali "Pusat", a kojeg je majka odbacila, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru za AA Delioglan je kazao da cijeli dan od jutra do mraka brine o mladunčetu, da ga hrani i čisti, napominjući da pazi na mladog lava kao na svoje oči te da se Pusat po cijeli dan ne odvaja od njega.

Burhanettin Bacak, direktor zoološkog vrta u Kayseriju, za AA je kazao da je Pusat 23. aprila došao na ovaj svijet te da je osmi lav u tom zoološkom vrtu.

Objasnio je kako ga je majka odmah nakon rođenja odbacila te da nisu znali šta uraditi u tom momentu i kako ga hraniti, napominjući da je njihov uposlenik Adem Delioglan odmah s velikom ljubavlju i pažnjom preuzeo brigu o mladunčetu.

-Mladunčetu pristupa s očinskom pažnjom i stalno se brinem o njemu. Pusat ima i određenih zdravstvenih problema jer ga majka ne prihvata. Liječili su ga naši veterinari i medicinski tehničari. Sada je zdrav i nastavlja živjeti s nama - kazao je Bacak.

Adem je kazao da se u okviru svoga posla inače brine o lavovima i da je sretan i zadovoljan na radnom mjestu.

Podsjetivši da lavica nije željela prihvatiti mladog Pusata, Adem je istakao da je bio vrlo tužan zbog toga te da je zajedno s kolegama odmah poduzeo sve što je potrebno kako bi mladunče ostalo u životu.

Dodao je da rano dolazi na posao kako bi se pobrinuo za Pusata.

-Od jutra do mraka se brinem o Pusatu kao o vlastitom djetetu. Mogu kazati da i on mene gleda kao da sam mu otac. Posmatra svaku moju reakciju, a kada ga pozovemo odmah dođe do nas. Prema njemu zaista imam posebnu pažnju. Prihvatio sam ga kao svoje dijete. Bio sam vrlo tužan kada je bio bolestan i trebala mu je briga. Veterinari i medicinski tehničari su pomogli koliko su mogli, a sad mi nastavljamo brinuti o njemu - ispričao je Adem.

Dodao je da ga hrani vlastitim rukama i flašicom, a "počasti" ga i komadom mesa.

-Prihvatili smo ga i sada se brižno brinemo o njemu. Radim sve što je u mojoj moći da ostane u životu - kazao je Adem.