open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Odbili ga uslužiti, pa zapalio restoran: Haro iz Ugorskog predat Tužilaštvu KS
Četrdesetogodišnji Haris M., zvani Haro, iz vogošćanskog naselja Ugorsko, koji se sumnjiči da je sinoć namjerno izazvao požar u kojem je povrijeđeno osam osoba, nakon saslušanja u policiji, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.
04.03.2020. u 15:26
get url
text

Kako nam je potvrđeno iz te pravosudne institucije, određeno mu je 24-satno zadržavanje.

- Nakon što ga ispita postupajuća tužiteljica će u tom zakonskom roku odlučiti o daljim mjerama koje će prema njemu biti poduzete - kazao je za Faktor Alem Hamzić, službenik za odnose s javnošću Tužilaštva KS.

Iz MUP-a kantona Sarajevo je ranije, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopćeno da mu se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine.

Požar je, podsjećamo, prijavljen sinoć oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu "Fast food Bistro Oaza Dino", u ulici Muje Šejte.

- Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, dok je sedam osoba lakše povrijeđeno. Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu. Jedna osoba je zadržana na liječenju na Klinici za plastičnu hirurgiju. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a - kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično, prema dosadašnjim rezultatima istrage, osumnjičeni je požar namjerno izazvao zapaljivom tečnošću, nakon što ga je prethodno osoblje objekta odbilo uslužiti jer je bio u vidno alkoholisanom stanju.

U toku je rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.