Odbojkaši Kaknja na mini-pripremama u Splitu

objavljeno: 11.01.2018. u 20:48

Odbojkaši Kaknja nakon uspješno završene polusezone i kraćeg odmora počeli su pripreme za drugi dio sezone.

Kakanjci su polusezonu završili na drugom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 27 bodova, tri manje od vodeće Mladosti. Vrijedi istaći i da je kakanjski tim osvojio trofej Kupa FBiH čime su osigurali završnicu Kupa BiH koja se igra na proljeće.

Nakon što su odradili nekoliko treninga u Sportskoj dvorani Kakanj, Kakanjci u petak putuju u Hrvatsku, gdje će im protivnik biti ekipa iz vrha hrvatske odbojke, Mladost Ribola Kaštela.

Sastav koji predvodi Almir Aganović protiv ovog tima je već igrao kontrolne utakmice ljetos na pripremama u Makarskoj. Uprava OK Kakanj iskazala je želju da uzvrati gostoprimstvo ovoj ekipi u svom gradu.

Ipak, gosti se nisu uspjeli organizovati za posjetu našem gradu, pa će Kakanjci put Splita, gdje će igrati dvije kontrolne utakmice, a sigurno je da ih čeka jako kvalitetna provjera.

- Ova provjera nam itekako treba, jer nas čeka nekoliko jako teških gostujućih utakmica. Nadamo se da ćemo naše sportske prijatelje iz Kaštele i mi imati priliku uskoro ugostiti u Kaknju - kazao je Almir Aganović, trener ekipe OK Kakanj 78.

Kakanjci nastavljaju takmičenje u Premijer ligi BiH 20. januara kada u Sportskoj dvorani dočekuju ekipu Modriče.