open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Odbrana na suđenju za ubistvo Slaviše Krunića traži novo vještačenje i tvrdi: Nije se odigralo kao u optužnici
U Okružnom sudu Banja Luka danas je počelo iznošenje odbrane na suđenju Benediju  Đukanoviću (53) i Emiliu Baldi (53) optuženima za  ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38).
28.05.2021. u 16:00
get url
text

U ovom predmetu je optužen i Rodoljub Gajić koji se tereti za pomaganje u izvršenju krivičnog djela. U kritično vrijeme bio je zaposlen u Krunićevoj kompaniji "Sector Security" d.o.o. i angažovan na obezbjeđenju njegove supruge i djece.

Advokat Tatjana Savić, branilac Đukanovića, izjavila je da se kritični događaj nije odigrao onako kako se navodi u optužnici, te je zatražila mješovito balističko-medicinsko vještačenje, koje je prihvatilo sudsko vijeće.

- Optužnica je zasnovana na iskazu vozača Gorana Ilića, a našim vještačenjem želimo da dokaženo da to nije bilo kako se navodi, a djelimično pobijamo i nalaz obdukcije - kazala je Savić.

Kao dokaz odbrane Đukanovića, korištena su vještačenja tragova barutnih čestica u njegovom "golfu",  a vještak za hemijske struke Vesna Matić je potvrdila da nije pronašla tragove baruta.

Na pitanje tužioca Snježane Petković, pojasnila je da su ti tragovi mogli vremenom da nestanu s obzirom na to da je vještačenje rađeno godinu dana nakon zločina.

- Da li je tragova bilo pa su uništeni ili ih uopšte nije ni  bilo, to ne možemo da znamo. Vještačenjem nisam pronašla tragove koji potiču od barutnih čestica - rekla je Matić.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila te godine, na području opštine Laktaši, zajedno sa, sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine u večernjim časovima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.