open-navfaktor-logo
search
IAAF odlučio
Odgođena još tri mitinga atletske Dijamantne lige
Iz Svjetske atletske federacije (IAAF) saopštili su da su još tri ovosezonska mitinga Dijamantne lige u Oregonu, Parizu i Oslu, odgođena zbog globalne pandemije novog koronavoirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).
23.04.2020. u 15:06
get url
text

Iz IAAF-a su objavili da ih raduje da su se organizatori otkazanog mitinga Dijamantne lige, koji se trebao održati 11. juna u Oslu odlučili da ne odustanu u potpunosti, nego da organizuju ekzibicioni događaj.

Naime, u Oslu će se 11. juna održati egzibicija pod nazivom "Nemoguće igre" u kojoj će učestvovati atletičari svjetske klase pri čemu će se poštovati sve naredne i preporuke Vlade Norveške u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Za sada je sigurno da će norveška preponašica Karsten Warholm pokušati oboriti svjetski rekord u rijetko održavanim trkama na 300 metara s preponama te da će se u skoku s motkom nadmetati svjetski rekorder Mondo Duplantis i Renaud Lavillenie, čovjek koji je najviše puta slavio na mitinzima Dijamantne lige.

Za razliku od Osla mitinzi Dijamantne lige u Oregonu 7. juna i Parizu 13. juna su odgođeni, ali nisu određeni eventualni novi datumi održavanja. Do sada je otkazano prvih devet mitinga Dijamantne lige od 15 koliko je planirano u ovoj sezoni. Prvi, koji bi se prema planiranom kalendaru takmičenja, trebao održati je u Londonu 4. jula. No, veliko je pitanje da li će se i taj miting Dijamantne lige moći održati s obzirom na zdravstvenu krizu izazvanu globalnom pandemijom koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.