open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Odgođeno izricanje završnih riječi na suđenju Sanjinu Sefiću
Vještak će dostaviti svoj nalaz Sudu nakon što dobije tražene podatke
15.01.2020. u 13:10
get url
text

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno iznošenje završnih riječi optužbe i odbrane u ponovljenom suđenju Sanjinu Sefiću, optuženom da je automobilom usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe.

Kako je ranije najavljeno, na današnjem ročištu se prije iznošenja završnih riječi očekivalo razmatranje novog saobraćajnog vještačenja, ali sudski vještak Nedim Kamenjašević nije dostavio nalaz. 

Vještak je obavijestio Sud da od Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo nije dobio dopunu podataka koji su mu neophodni da sačini nalaz, te će, nakon što ih zaprimi, Sudu dostaviti svoj nalaz i mišljenje. 

Nastavak suđenja zakazan je za 29. januar.

Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

U septembru 2018. godine sarajevski Kantonalni sud Sefića je osudio na 14 i po godina zatvora.

Vrhovni sud FBiH nakon toga uvažio je žalbe Tužilaštva KS i odbrane, te je prvostepena presuda ukinuta, a predmet vraćen radi ponovnog postupka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.