open-navfaktor-logo
search
Prašina i prljavština
Odličan trik s kojim ćete očistiti teško dostižna mjesta: Treba vam samo slamka i usisivač
Na nekim se mjestima prašina i prljavština više skupljaju jer su teško dostižna prilikom čišćenja, a čak ni usisavač nije od pomoći.
03.09.2020. u 18:29
get url
text

Jedna majka otkrila je svoj odličan trik kako ona koristi usisivač za čišćenje i pritom pokupi svaki komadić prljavštine, čak i ako se nalazi između malih otvora u podu. Sve što vam je potrebno su plastični poklopac i slamka, prenosi Mirror.

Na usisavač stavite plastični poklopac od pića te u njega stavite slamku. Slamku progurate do pola, a zatim je držite kako je usisivač ne bi povukao. Zatim nju koristite da biste dosegli sva mjesta do kojih inače ne bi mogli doći, poput malenih otvora u pećnici gdje upadaju mrvice i ostaci hrane.

- Čuvala sam slamku i poklopac od pića svog sina iz restorana brze hrane. Maknula sam dugačak štap s usisivača i samo držala slamku, ali možete koristiti i ljepljivu traku ili ljepilo kako biste olakšali posao - napisala je korisnica na društvenim mrežama, u jednoj Facebook grupi za čišćenje, a drugi korisnici ostali su oduševljene njezinim jednostavnim trikom.

Mnogi su otkrili kako jedva čekaju isprobati trik na raznim mjestima u domaćinstvu, ali u svojim automobilima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.