navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Brojni koncerti

Odlična zabava za vrijeme SFF-a: Osam dana ludih noćnih provoda u Sarajevu

Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda i ove godine će biti Skenderija, koja godinama ima epitet jednog od najinteresantnijih dijelova Sarajeva u vrijeme SFF-a

Objavljeno: 14.08.2019. u 08:49
get url
text

Sarajevo Film Festival tradicionalno svake godine, pored izvrsnih filmskih sadržaja i brojnih glumačkih zvijezda na crvenom tepihu, nudi i odličnu zabavu. Tokom osam festivalskih dana organiziraju se brojni muzički događaji.

Koncert Gorana Bregovića je 24. augusta u prelijepom ambijentu Bijele tabije, uz divan pogled na panoramu grada.

Bregović i Mirsad Purivatra su dogovorili da će se ovim koncertom zvanično zatvoriti ovogodišnji SFF, na kojem će biti prikazan i Bregovićev dokumentarni film "Tri pisma iz Sarajeva", koji je snimljen kada i istoimeni album.

Jedan od najposjećenijih nastupa sigurno će biti veliki party ispred Vječne vatre 23. augusta na kojem će nastupiti DJ Solomun, a zabava će biti nastavljena u Domu mladih.

Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda i ove godine će biti Skenderija, koja godinama ima epitet jednog od najinteresantnijih dijelova Sarajeva u vrijeme SFF-a. Na pješačkom mostu Skenderija, poznatom kao Eiffelov most, posjetitelji će moći uživati u manifestaciji u okviru koje će nastupiti: Bombaj Štampa, Makao Band, Gramophonedzie, Sax 'n' Groove, Letu Štuke, After Affair, TBF i Perpetuum Mobile.

Na Sarajevo Festival Dance Stageu u Domu mladih posjetioce će 21. augusta rasplesati Baggi, Divolly&Markward, Drop Department, Pessto... Historijski muzej BiH je 17. augusta domaćin partyja Garden of Dreams, na kojem će nastupiti ukrajinski techno DJ The Organism. Ljubitelji sevdaha od 16. do 25. augusta mogu uživati na Žutoj tabiji, gdje će koncerte održati odlični interpretator sevdaha, sazlija Jusuf Brkić.

Tradicionalno, Summer Lounge na platou Skenderije u vrijeme SFF-a organizuje zabave na kojima će nastupiti Six & Ryo, Aljoša & Dizzy Dee, Brown Sugar R'n'B, Drop Department & Farrel, Katze, Keon...

I brojni sarajevski klubovi i lokali će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala organizovati različite muzičke sadržaje.