open-navfaktor-logo
search
Priprema album
Odlični bh. gitarista Mustafa Behmen objavio singl "Katarza"
Jedan od najboljih bh. gitarista Mustafa Mujo Behmen posljednjih mjeseci intenzivno radi na albumu instrumentalne muzike, koji je najavio singlom "Katarza".  
22.04.2022. u 16:49
get url
text

Pored Behmena u spotu za ovu kompoziciju se pojavljuju Muhamed Pašić, Nihad Tešić i Dinko Šimunović koji je svirao bass gitare.

- Neko ranije, neko kasnije spozna da bi trebao ispraviti neke greške u životu i zauzeti pravilniji kurs. To se može desiti na polju vjere, ljubavi, odnosa u porodici... Katarza (osvješćenje) je poželjna i pozitivna stvar koja se desi pa osoba stane pred ogledalo i kaže "od danas ću ovako". Tonovima iz moje duše sam pokušao dočarati to preobraženje – kaže Mujo Behmen koji dodaje da je za ton i miksanje bio zadužen Nijaz Kurtalić.

Na CD-u, koji bi se trebao do kraja godine pojaviti pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, bit će devet kompozicija.

- U pitanju je akustična varijanta etno muzike pomiješana sa flamencom i jazz harmonijom. Do sada sam uradio pet pjesama, a ostale su još četiri – dodaje jedan od najboljih bh. gitarista.

Mustafa Behmen je poznati gitarista, aranžer i studijski muzičar. Rođen je u Sarajevu 14. juna 1973. godine. Član je orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a u dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim poznatim pjevačima, od Dine Merlina, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Hanke Paldum... Osam godina je bio i član "Mostar Sevdah Reuniona" sa kojim je snimio tri albuma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.