Odluka u narednoj sedmici: Zmajevi žele 28. marta igrati na Grbavici

Objavljeno: 17.02.17 u 12:13

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. marta mogla bi odigrati prijateljsku utakmicu sa Egiptom na stadionu Grbavica u Sarajevu.

 

Na Grbavici se gradi istočna tribina
Na Grbavici se gradi istočna tribina

Kako su za Anadolu Agency (AA) potvrdili u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, u toku su pregovori sa Egipćanima, a eventualni dogovor oko odigravanja susreta mogao bi biti postignut tokom naredne sedmice.

U N/FSBiH kažu i da su ''relativno blizu dogovora, te da im je želja da se utakmica odigra na Grbavici'', stadionu čija će istočna tribina do tada biti izgrađena.

BiH je protiv Egipta igrala i u pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U martu 2014. godine, Egipćani su u Innsbrucku (Austrija) pobijedili Zmajeve, rezultatom 0:2.

Ukoliko bude postignut dogovor sa Egiptom, nacionalni tim BiH u Sarajevu igrat će prvi put poslije augusta 2013. godine kada je na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase – Koševo'' poražen od Sjedinjenih Američkih Država – 3:4.

Tri dana prije mogućeg odigravanja susreta sa Egiptom izabranici selektora Mehmeda Baždarevića na zeničkom stadionu Bilino polje sastat će se sa Gibraltarom u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018. Poslije četiri kola, BiH je treća u grupi H sa sedam bodova, pet manje od Belgija i tri od Grčke. Kipar i Estonija imaju po tri, dok je Gibraltar bez bodova.