Odmor im prisjeo: U Hrvatskoj brutalno pretučeni navijači Porta

objavljeno: 10.08.2018. u 11:40

Dvojica navijača Porta neće po dobrom pamtiti ljetovanje na Hvaru. Dok su šetali uz obalu brutalno su ih pretukli njihovi zemljaci, navijači najvećeg rivala Benfice.  

Dvojac je nosio dresove Porta i zato su ih navijači Benfice prepoznali.

- U početku sam mislio da nas žele opljačkati jer smo nosili ruksake, ali tek kada su nas počeli vrijeđati, shvatili smo da su oni također Portugalci i da nas napadaju zato što navijamo za protivničke klubove. Pokušao sam ih urazumiti i reći im da sukob nema smisla, ali dobio sam šaku u glavu. Nastradao je i treći naš prijatelj, inače navijač lisabonskog Sportinga. Ali on nije imao obilježja svog kluba, ali su i njega napali jer su mislili da je također navijač Porta - izjavio je Rafael Barbosa, jedan od napadnutih za portugalske medije.

Napad agresivnih navijača Benfice na miroljubivi trojac bio je brutalan. Tukli su ih šakama i nogama, iako im se "rivali" nisu suprotstavljali.

Napadnuti i vidljivo povrijeđeni Barbosa, koji je pokazao masnicu ispod oka i poderani dres, svjedoči da su se on i prijatelji jedva spasili još težih posljedica.

- Nekako smo ih se uspjeli riješiti i potrčali smo dalje od njih. Ali, oni su krenuli za nama, pa smo se sklonili u obližnjem kafiću. Vlasnik nas je primio jer je vidio da smo napadnuti i tako nas spasio. Tamo smo bili još sat vremena, nakon čega su napadači otišli - prenosi Index riječi portugalskog navijača.

Porto je reagovao osudom napada i poručio navijačima da će im u zamjenu za poderane dresove poslati nove.