Odmor im prisjeo: U Hrvatskoj brutalno pretučeni navijači Porta

Objavljeno: 10.08.18 u 11:40

Dvojica navijača Porta neće po dobrom pamtiti ljetovanje na Hvaru. Dok su šetali uz obalu brutalno su ih pretukli njihovi zemljaci, navijači najvećeg rivala Benfice.

 

Rafael Barbosa zaradio "šljivu" ispod oka
Rafael Barbosa zaradio "šljivu" ispod oka

Dvojac je nosio dresove Porta i zato su ih navijači Benfice prepoznali.

- U početku sam mislio da nas žele opljačkati jer smo nosili ruksake, ali tek kada su nas počeli vrijeđati, shvatili smo da su oni također Portugalci i da nas napadaju zato što navijamo za protivničke klubove. Pokušao sam ih urazumiti i reći im da sukob nema smisla, ali dobio sam šaku u glavu. Nastradao je i treći naš prijatelj, inače navijač lisabonskog Sportinga. Ali on nije imao obilježja svog kluba, ali su i njega napali jer su mislili da je također navijač Porta - izjavio je Rafael Barbosa, jedan od napadnutih za portugalske medije.

Napad agresivnih navijača Benfice na miroljubivi trojac bio je brutalan. Tukli su ih šakama i nogama, iako im se "rivali" nisu suprotstavljali.

Napadnuti i vidljivo povrijeđeni Barbosa, koji je pokazao masnicu ispod oka i poderani dres, svjedoči da su se on i prijatelji jedva spasili još težih posljedica.

- Nekako smo ih se uspjeli riješiti i potrčali smo dalje od njih. Ali, oni su krenuli za nama, pa smo se sklonili u obližnjem kafiću. Vlasnik nas je primio jer je vidio da smo napadnuti i tako nas spasio. Tamo smo bili još sat vremena, nakon čega su napadači otišli - prenosi Index riječi portugalskog navijača.

Porto je reagovao osudom napada i poručio navijačima da će im u zamjenu za poderane dresove poslati nove.