open-navfaktor-logo
search
Talentovani Anes Krdžalić
Odrastao sam u Zagrebu, raspitivali su se iz Hrvatske, ali za mene je BiH jedna i jedina
Anes Krdžalić, mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, u zimskom prijelaznom roku imao je zanimljiv put.
03.03.2023. u 15:34
get url
text

Prvo je raskinuo ugovor Dinamom i potpisao trogodišnju saradnju sa Kustošijom, drugoligašem iz Zagreba, a odmah je posuđen ljubljanskoj Olimpiji za koju je je debitovao golom.

Jedan je od dragulja naše mlade reprezentacije, a kako pišu Sportske manje je poznato da je imao priliku da nastupi i za reprezentaciju Hrvatske. To bi mu donijelo određene pogodnosti i omogućilo lakše izlazne transfere. Međutim, dileme nije bilo. Domovina je samo jedna!

VEZANI TEKST - Krdžalić strijelac u debiju za Olimpiju

- Imao sam i mnogo ranije upita od svojih trenera u Dinamu vezano za hrvatsku reprezentaciju. Prošao sam selekcije grada Zagreba i mahom ti bolji dječaci prelaze u njihovu reprezentaciju. I pred kraj mog boravka u Dinamu me jedan od trenera pitao za reprezentaciju U20, prenio mi je da se selektor raspituje.

Moram reći da sam odrastao u Zagrebu, ali za mene je Bosna i Hercegovina jedna i jedina. Kad sam imao šest godina, otac me je vodio na Bilino polje i od tad sam sanjao dan kad ću obući dres naše reprezentacije - kazao je Krdžalić za Sportske, dodavši:

- To je jedan nevjerovatan osjećaj, navijači, BHFanaticosi... Kad čujem himnu, dok stojim na terenu, ma čisti ponos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.