open-navfaktor-logo
search
Vještačene vreće s drogom
Određen pritvor: DNK analizom Almir Jatić iz Tuzle povezan sa 7.300 tableta ecstasyja i 11 kilograma amfetamina
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Almira Jatića (36) iz Tuzle, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
05.11.2021. u 10:34
get url
text
Droga zaplijenjana 2019. godine

- Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je u saučesništvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a što se vezuje za veću količinu opojne droge ecstasy (MDMA) i amfetamin koja je pronađena u tuzlanskom naselju Bare u septembru 2019. godine - navodi glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Jatić je osumnjičen da je sa njemu poznatim saučesnicima tokom 2019. godine, radi dalje prodaje, u dvorištu kuće u tuzlanskom naselju Bare, držao zakopano u zemlji, u vrećama i plastičnom buretu, više pakovanja sa oko 7.300 tableta opojne droge ecstasy i više pakovanja praškaste droge amfetamin u ukupnoj količini od oko 11 kilograma.



- Po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Tuzla 3. novembra 2021. godine, nakon duže istrage provedene sa Sektorom kriminalističke policije (SKP) MUP-a TK, izvršen je pretres porodične kuće Jatića u Tuzli, kada je pronađena manja količina opojne droge amfetamin. Ranije je DNK vještačenjem utvrđeno poklapanje bioloških tragova izuzetih od Jatića sa biološkim tragovima pronađenim na drškama vreća u koje je bila upakovana i zakopana droga 2019. godine - navodi Arnautović.

Nakon obavljenog pretresa Jatić je lišen slobode te je obavljena kriminalistička obrada.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga u ovom predmetu se nastavlja u saradnji sa Odsjekom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK - zaključio je glasnogovornik Tužilaštva TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.