open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Održana 52. redovna sjednica, donesene brojne odluke bitne za zemlju
Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za učestvovanje na obilježavanju 100. godišnjice primirja iz 1918. godine, koja će biti održana u Parizu, 11. novembra 2018. godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović
25.10.2018. u 16:33
get url
text
Predsjedništvo BiH, 52. redovna sjednica

Prеdsјеdništvо BiH je upoznato sa Izvještajem Vijeća ministаrа Bоsnе i Hеrcеgоvinе о аktivnоstimа u оkviru prоcеsа еvrоpskih intеgrаciја BiH, te Izvještajem VMBiH o stanju u oblasti migracija u BiH te  povećanim prilivom migranata u našu zemlju.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period I-VI 2018. godine, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH je informirano o učestvovanju delegacije Ministarstva odbrane BiH i OS BiH na regionalnom ministarskom sastanku, održanom u Republici Austriji 26 -27. 9. 2018. godine.

Donijeta je Odluka o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlada ostalih zemalja država članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi, o aranžmanima države domaćina u vezi sa Sekretarijatom Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični saobraćaj.

Donijeta je i Odluka kojom se odobrava zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o automatskoj razmjeni podataka o DNK, daktiloskopskih podataka i podataka o registraciji vozila, između zemalja potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji Jugoistočne Evrope (PCC SEE).

Odobreno je i zaključivanje Memoranduma o razumijevanju mreže AdRen-Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.