open-navfaktor-logo
search
Jahorina
Održana humanitarna trka: Prikupljeno 1.500 KM za udruženja "Sunce" i "Srce za djecu"
Na trci dugoj 12,2 km svoju spretnost dokazalo je oko 50 takmičara koji su uspješno savladali 20 prepreka, dok je više od 150 prisutnih bodrilo sve učesnike
10.08.2019. u 16:35
get url
text
Zajednička fotografija učesnika trke

Druga po redu, ljetnja, humanitarna "Trail trka za život" održana je danas na Jahorini, u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina.

Na trci dugoj 12,2 km svoju spretnost dokazalo je oko 50 takmičara koji su uspješno savladali 20 prepreka, dok je više od 150 prisutnih bodrilo sve učesnike.

Najspretniji u muškoj konkurenciji - Marko Kouzul, Adnan Behlulović i Darko Topalović, te u ženskoj Sanja Kavaz, Aida Mulić i Šejla Kapetanović Jenko osvojili su vrijedne nagrade sponzora trke.
Osnovni cilj trke bio je humanost i prikupljeno je oko 1.500 KM za pomoć u radu udruženjima "Sunce" sa Pala i "Srce za djecu" iz Sarajeva.

Na Jahorini su trenutno u toku Dani mladih u okviru kojih do 11. augusta važi popust od 30 posto na sve ljetnje sadržaje.

Već sljedećeg vikenda, u subotu 17. augusta u 21 sat u hotelu Vučko, sve goste očekuje najbolja zabava na planini uz predstavu Đurologija, u međuvremenu će biti pušten u rad i novi sadržaj, najdruži planinski bob u regionu, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.