open-navfaktor-logo
search
Zdravlje najvažnije
Održana konferencija sa predstavnicima klubova ženske Premijer lige BiH
U organizaciji Fudbaslkog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana video konferencija sa predstavnicima klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine za žene.
21.04.2020. u 14:38
get url
text

FSBiH su na sastanku predstavljali generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, članovi Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale i Rudolf Marić, te članovi administracije zaduženi za ženski fudbal.

Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u fudbalu, te prekid svih takmičenja usljed pandemije koronavirusa.

Predstavnici klubova su predstavili svoje probleme s kojim se susreću u novonastaloj situaciji, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ligi za žene. Takođe, svi su složni da je zdravlje igračica i svih ostalih učesnika takmičenja na prvom mjestu.

- FSBiH pratiti aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA i FIFA o daljim aktivnostima - saopćeno je na zvaničnoj stranici Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.