open-navfaktor-logo
search
Druženje mladih
Održana smotra folklora u Srebrenici
U okviru kulturno - sportske manifestacije Dani Srebrenice 2022 u Srebrenici je večeras održana smotra folkora na kojoj su nastupila kulturno - umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine. Smotra je održana u organizaciji KUD-a "Vaso Jovanović" uz pokroviteljstvo Općine Srebrenica i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
28.05.2022. u 21:41
get url
text
Srebrenica

Na smotri folklore nastupili su, pored domaćina KUD-a "Vaso Jovanović", KUD "Biser" Tojšići, GKUD "Halisije" Kalesija, KUD "Gornja Tuzla", KUD "Puračić", KUD "Litva” Banovići", FA "Panonija" iz Tuzle, Udruženje mladih "Sijedi krš" Babići – Gračanica.

{$galerijaFotografija}

- Zaista sam zahvalan svima koji su došli u Srebrenicu i pružili nam podršku. Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa ponovo smo organizovali smotru, vratili smo tradiciju opet u Srebrenicu. Radujemo se dolasku naših prijatelja, i nadam se da im je bilo lijepo. Kroz igre i narodne nošnje smo prošli kroz Bosnu i Hercegovinu i Sandžak. Sva ova mladost koja je nastupila u Srebrenici je budućnost i naša je obaveza pružiti joj podršku - rekao je predsjednik KUD-a "Vaso Jovanović" Nermin Alivuković koji je izrazio žaljenje što zbog vremenskih neprilika nije bilo moguće organizovati defile učesnika smotre kroz grad:

- Nažalost, vremenske prilike su nas spriječile da organizujemo defile. Nadam se da ćemo naredne godine biti u prilici da prošetamo gradom.


 

Srebrenica, 28.05.2022
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.