Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo je Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne saglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Slovenije, Rumunije i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Evropskog parlamenta.

Državljani te tri države mogu glasati 26. maja ove godine u svojim diplomatsko - konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatni period od jedne godine, počev od 1. juna 2019. godine.

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na period od jedne godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.