open-navfaktor-logo
search
UEFA-in rok se bliži
Održana video konferencija FSBiH i premijerligaša: Šta će se desiti sa sezonom PLBiH?
Rukovodstvo Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i danas je putem video konferencije okupilo predstavnike klubova Premijer lige, no kao i na protekla dva "sastanka", tako ni današnji nije dao jasne odgovore o nastavku fudbalske sezone u našoj zemlji.
08.05.2020. u 16:15
get url
text

Bilo je govora o finansijskoj pomoći klubovima, koja je u FSBiH stigla iz FIFA-e. Vrijedi napomenuti i da je početka video konferencije kasnio 15-ak minuta zbog problema s internet konekcijom.

Prema nezvaničnim informacijama na sastanku je napomenuto da je iz RS-a dostavljena odluka prema kojoj se na prostoru ovog entiteta neće dozvoliti utakmice do 1. jula.

Naravno, ovakva odluka stvara velike u cilju postizanja konačnog dogovora. Za razliku od RS-a, iz FBiH, u Savez nije stigla nikakva odluka vezana za eventualnu zabranu sportskih takmičenja zbog koje se sezona Premijer lige BiH ne bi mogla nastaviti.

Vremena za FSBiH i Premijer ligu je sve manje s obzirom da se krovna kuća bh. fudbala do 25. maja mora očitovati UEFA-i o planovima za ovu sezonu koja je zbog pandemije korona virusa prekinuta prije skoro dva mjeseca.

Nažalost, čini se da konkretan odgovor na pitanje šta će se desiti sa PLBiH i fudbalskom sezonom u našoj zemlji zasad nema niko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.