open-navfaktor-logo
search
Manifestacija
Održani tradicionalni susreti Bošnjaka u Norveškoj
Manifestaciju je otvorio ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević
16.06.2019. u 10:03
get url
text

Manifestacija tradicionalni susreti Bošnjaka održana je u norveškom Drammenu u organizaciji istoimenog džemata koji djeluje u okviru islamske zajednice Bošnjaka Norveške.

Prema nezvaničnim informacijama, bilo je to dosad najmasovnije okupljanje bh. građana s norveškom adresom otkad obitavaju na tim prostorima.

Manifestaciju je otvorio ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Uz sportska takmičenja, bogat kulturno-zabavni program i druženje, organizatori su priredili susret poslovnih ljudi koji su razgovarali i o mogućnostima zajedničkog nastupa na zahtjevnom norveškom tržištu. Ovogodišnje susrete podržalo je više od deset poslovnih subjekata čiji su vlasnici uspješni Bošnjaci i čiji godišnji promet premašuje stotine miliona norveških kruna.

Susreti podrazumijevaju takmičenje u malom nogometu u seniorskoj i dječijim kategorijama te revijalne utakmice veterana. Učestvovalo je trinaest seniorskih malonogometnih ekipa iz svih krajeva Norveške, dok je u dječijem turniru nastupilo osam ekipa, uz revijalnu utakmicu veterana.

Susretima su prisustvovali predsjednik islamske IZ Adnan Osmičić, glavni imam Senaid ef. Kobilica, imami bošnjačke zajednice u Norveškoj te mnogobrojni privrednici i poslovni suradnici.

S ekipom džematlija, entuzijasta i volontera, imam džemata domaćina Derviš ef. Varešlija učinio je veliki napor da organizacija ove vrste okupljanja bude na najvišem nivou.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.