Detalji akcije "Solinjanka"

Oduzet heroin, oružje, mobiteli i automobili

Objavljeno: 29.08.2018. u 15:12

U okviru policijske akcije "Solinjanka" koja se od jutros provodi na području Mostara i Gruda zaplijenjeno je oko 70 grama heroina, pištolj "CZ 99", mobilni telefoni kao i automobili korišteni prilikom krijumčarenja narkotika. 

Zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kiminal i neovlašteni promet opojnim drogama uhapšene su dvije osobe. 

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres stambenih objekata, motornih vozila i osobe na dvije lokacije na području Mostara i Gruda. 

Uhapšeni se sumnjiče se da su u proteklom periodu, zajedno sa njima poznatim osobama, nabavljala opojnu drogu “heroin”, distribuirala je i prodavala na području BiH i Republike Hrvatske s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Sprovođenjem istražnih radnji nad osumnjičenim licima, zadokumentovano je krijumčarenje više kilograma opojne droge “heroin”.

U okviru rada na predmetu i tokom realizacije akcije ostvarena je veoma dobra međunarodna saradnja sa MUP-om Republike Hrvatske. Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhapšenima koji će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Tokom realizacije operativne akcije policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUP HNK, MUP ZHK i Granične policije BiH.

VEZANI TEKST - Tri osobe uhapšene zbog krijumčarenja heroina u BiH i Hrvatskoj

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije