Pretresi u Sarajevu

Oduzeta municija, vaga, drobilica: U akciji "Pacov" uhapšen 26-godišnji diler

Objavljeno: 19.03.2019. u 11:58

Nakon saslušanja u policiji, uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

FOTO: ARHIV

U okviru policijske akcije "Pacov" koja je jučer provedna u Sarajevu, pripadnici MUP-a KS uhapsili su dvadesettrogodišnjeg D. K. iz Sarajeva zbog sumnje da je preprodavao drogu na području grada.

Policija je na osnovu nardbe Općinskog suda u Sarajevu pretresla kuću koju on koristi te je tom prilikom pronađena oduzeta digitalna vaga, drobilica, šest bojevih metaka i mobilni telefon.

Kako  se čini dilera su odale njegove mušterije jer su policajci od nekoliko osoba koje su od D.K. kupovale drogu, privremeno oduzeli oko 150 grama marihuane.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga D.K. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon saslušanja u policiji, uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije