open-navfaktor-logo
search
UIO BiH
Oduzete cigarete i duhan u akciji "Ronhil 2"
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva "Ronhill 2" oduzeli su sitno rezani duhan i cigarete tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM
02.11.2018. u 20:37
get url
text
Oduzete cigarete-Akcija "Ronhil2"

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva "Ronhill 2", na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do lokacije na kojoj se vrši distribucija i prodaja cigareta. Tom prilikom izvršen je pretres vozila, stambenih i pomoćnih objekata na području RC Tuzla, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je  8.740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti kao i putničko motorno vozilo Citroen C4 i mobilni telefon. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 75.000 KM.

Protiv osumnjičenih osoba  bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Iz UIO posebno napominju da je u 2018. godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, uključujući i ovu akciju oduzela 44.382 paklice cigareta, 2479,25 kg rezanog duhana, 685kg duhana u listu,  55.365 komada ručno punjenih cigareta, dvije mašine za rezanje duhana.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.